perjantai 23. lokakuuta 2009

Nature Morte

2. Jakso aloitettiin asetelmamaalauksella. Klassisten mallien mukaan toiseksi aiheeksi valittiin symboliikaltaan rikas, elon hetkellisyyttä ja 1800 -luvun dekadenssia heijasteleva pääkallo, kirja ja pullot ja toiseksi sitrushedelmät ja malilainen kangas. Opiskelijat maalasivat molemmat aiheet öljyväreillä levylle. Toinen maalauksista tehtiin kertamaalauksena alla prima ja toinen kerroksittain tempera-alusmaalauksen päälle.



Ennen maalailuja oli kuitenkin tehtävänä maalauspohjien valmistamista. Opiskelijat rakensivat kiilakehyksiä joihin kangas pingotettiin. Tämän jälkeen keitettiin liimaa ja valmistettiin liitupohjustetta joilla kankaat pohjustettiin. Lisäksi pohjustettiin myös kovalevyjä ja jotkut kokeilivat myös puoliöljypohjan tekemistä.



Tarkoituksena oli jatkaa 1. jakson aikana aloitettua havaintoon perustuvaa työskentelyä, mutta samalla antaa myös tilaa maalauksen materiaalisuudelle. Monille tämä oli ensimmäinen kontakti öljyvärimaalaukseen eikä temperaemulsiosta ollut kukaan aikaisemmin valmistanut maaliainetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti