tiistai 24. elokuuta 2010

Lukuvuoden aloitus

Kuvataidelinja, sekä tietysti myös muut vapaan sivistystyön linjat Paasikivi-Opistossa aloittavat työskentelynsä maanantaina 30.8. klo 11.30. Pari ensimmäistä päivää kuluu melko tarkasti opiskeluympäristöön, opetussuunnitelmaan, henkilökuntaan, atk-järjestelmiin ja kanssaopiskelijoihin tutustuessa. Kuvataiteen lisäksi Opistossa aloittavat myös mediajournalismin, valokuvauksen, visual designin opiskelijat sekä maahanmuuttajien suomenkielen opiskelijat.
Allekirjoittanut kesätunnelmissa veistosprojektin parissa...

Kuvataidelinjan 1.Jakson opetuksen täyttää suurelta osin Visuaaliset taiteet -niminen opintokjokonaisuus, joka toimii ikään kuin lähtölaukauksena vuoden työskentelylle. Tarkoituksena on kokeilla muutamia erilaisia kuvantuottamisen menetelmiä, keskustella ja tutustua toisten työskentelytapoihin. Rytmi on kiivas ja kuvaa tehdään päivittäin, mikä yleensä hämmentää ja innostaa... Piirtämisellä kuitenkin aloitetaan Visual Designin kanssa. Luvassa on todellinen piirtämisen massatapahtuma kun yli kolmekymmentä opiskelijaa kokoontuvat yhteisten mallien ympärille.

Materiaaleista:

Joku ehti jo soittaa ja kysellä materiaalitilanteesta ja periaatteena voi sanoa että perusmateriaalit tulevat Opiston puolelta. Siis paperit, maalit, hiilet, fiksatiivit, maalauskankaat, ym. ym. Opiskelija voi hankkia henkilökohtaiseen käyttöönsä muutamia laadukkaita siveltimiä, piirustusvälineitä, luonnoslehtiön ja semmoista, mutta ilman hankintojakin pärjää ihan hyvin. Ja aikahan sen sitten näyttää mitä mahdollisia tarpeita ilmenee. Opiston materiaalit on suunnattu opintoihin liittyvien töiden tekemiseen joten laajamittaista joulukorttituotantoa yms. varten pitää hankkia omat matskut. Ateljee tila on kuvataiteen opiskelijoiden käytössä myös varsinaisen opetuksen jälkeenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti