keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Paasikivi-Opiston kevätnäyttely ja 4. Jakson prässi

Maaliskuun ajan Brinkkalan galleriassa oli esillä Paasikivi-Opiston visuaalisten aineiden, eli valokuvauksen, kuvataiteen ja graafisen suunnittelun opiskelijoiden teoksia. Näyttely oli samalla lähtölaukaus opistovuoden neljännelle jaksolle joka kuvataidelinjan osalta oli epävirallisesti nimetty tulevaisuustyöpajaksi.

Näyttely oli Opiston ensimmäinen, ns. virallisessa galleriassa järjestetty taidenäyttely ja hyödyt aikaisempiin tehdashallinäyttelyihin olivat selkeät. Brinkkalan gallerian historiallishenkinen miljöö sopi mainiosti pienille ja keskisuurille teoksille ja gallerian selkeä tiedotuspolitiikka houkutteli kävijämääräksi lähemmäs 500 henkilöä. 
Juhlahumua avajaisissa

Avajaisten jälkeen päästiin takaisin normaaliin päiväjärjestykseen ja suurimman huomion, niin kuin kevät-talvella aina, vei ammattikorkeakoulujen julkaisemat ennakkotehtävät. Tulevaisuustyöpajan ideana oli keskittää tuiki tärkeitä energiavarantoja ennakkotehtävien tekemiseen ja pääsykokeisiin valmistautumiseen. Kahdenkeskisiä keskusteluja käytiin ja tehtävien määrää helpotettiin jotta ennakkotehtäväurakka ei olisi käynyt liian raskaaksi. Vierailu taideakatemiaan herätti monia uusia kysymyksiä taideopiskelun arjesta ja vastasi taas moniin hakuihin liittyviin epäselvyyksiin. Jakson aikana järjestettiin myös piirtämisen intensiiviviikot, joille myös valokuvaajat ottivat osaa sekä työstettiin jokaiselle opiskelijalle oma portfolio vuoden aikana tehdyistä töistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti